Thursday, December 24, 2009

Hexi Pinchusion...

Salam...
semalam cik ainaa dpt Hexi Pinchusion ni dr cik kema...cute...cik ainaa sukerr...cik kema tenkiu for your kindness...


front...
back...

pinchusion cik ainaa dh ada kwn baru...suka sgt...:)


Tuesday, December 8, 2009

Sesambil....

Salam...
sesambil...hehe..tajuk citer...saja jer..sambil dok buat X Stitch cik ainaa release jap buat menda alah ni...dok tgk dlm blog kwn2 nampak cute jer..tingin nk buat...akhir nya jd ler...jd la huduh2...hehe..yg ni cik ainaa buat bg kat adik...jamu mata yerr...

Pumpkin Pinchusion...butang tu cik ainaa beli dr button planet...cute jer..heheh...

Friday, December 4, 2009

Ain & Aiman...

Salam...
dh jumaat ari ni...syok nyer..esk dh cuti...leh ler sambung keje yg tertangguh kat umah...X Stitch yg masih x siap lg...

cik ainaa blk raya haji di kulim br ni...rindu betul..lama tk balik kulim...dpt jumpa anak-anak buah...seronok la walau cuti sekejap jer...tggu kepulangan ku lagi di lain waktu yer...


anak daraku nan seorang...sayang mama...ain dh setahun 8 bln...dh pandai cakap ni...suka sgt dia dpt blk umah tok...

Ain & Aiman...aiman sayang maklong ni...baby nadia tkde lak lam gambar...nadia kat umah mama...nanti maklong balik lg yer...love u all...

Wednesday, December 2, 2009

WIP X Stitch...

Salam...
lama dah rasa cik ainaa tk coret apa-apa pasal craft kan...emmm..buat masa ni cik ainaa dlm proses nk siapkan X Stitch ni...yahh DIY X Stitch yg cik ainaa dpt dr Fida's Giveaway...dpt dh lama...cik ainaa buat teramat la slow nyer...maklum ler sesambil buat keje lain...hehehe...ni br siap dlm 50% jer...tk sbr nk siapkan... bila la tu agaknyer ek.... :)

pstt...sila bg support pd cik ainaa utk siapkan nih...

Tuesday, November 24, 2009

Motivasi Di Pagi Hari...

Salam...

Kita memerlukan sesuatu yang boleh menjadi daya pendorong atau motivasi untuk melakukan sesuatu pekerjaan.
Kalau pelajar yang ingin berjaya tentu memerlukan motivasi diri untuk mencapai kejayaan.
Bagi seorang pekerja pula, tentu memerlukan motivasi untuk melakukan pekerjaan dengan
baik...tambahan pula perlu melakukan kerja yang sama setiap hari. Tentu bosan akan muncul jua di dalam hati.

ada beberapa tips yang boleh kita praktikkan untuk motivasi diri..

1. Rancangkan dahulu apa yang perlu dibuat dan tetapkan matlamat.

2. Senyumlah selalu..senyuman boleh menenangkan jiwa dan juga sebagai sedekah.
3. Dapatkan rehat dan tidur yang berkualiti.
4. Jangan membahayakan diri sendiri atau menzalimi diri.
5. Binalah persahabatan yang erat dan saling menyayangi.
6. Sesekali hiburkanlah hati sendiri dengan melakukan apa yang diminati.
7. Tonjolkan penampilan diri yang menarik dan kemas. Sesekali bergaya, apa salahnya.

8. Kawal berat badan anda dan jangan terlebih makan..takut jadi obes pula.
9. Amalkan gaya hidup sihat. Jangan menghisap rokok..bahaya untuk kesihatan.
10. Lakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh bagi mengetahui tahap kesihatan diri.
11. Tenangkan fikiran dan relaks sekejap.
12. Mandi setiap hari... jangan malas mandi tau !
13. Jadilah diri sendiri (bukan orang lain) dan berbanggalah dengan kemampuan diri.
14. Jangan menunjuk-nunjuk atau alim-alim kucing.
15. Lakukan kerja seikhlas hati.
16. Yang paling penting, sentiasalah berdoa kepada Allah.

Tuesday, November 3, 2009

Bakawali...hai Bunga Bakawali...

Salam...
cik ainaa dpt email dr sorang kwn..Bunga Bakawali...cantik la...cik ainaa tk penah tgk secara live..teringat lak lagu Elly Mazlin...hehe..friends sapa penah tgk?..ni cik ainaa nk share ngan friends semua...what's ur opinion...susah nk cari kan...emmm ciptaan Yang Esa...


MsCraft Shoppe Giveaway...

Salam...
kali ni cik ainaa nk join MsCraft Shoppe Giveaway...milik cik kema & cik rai..dua org yg creative..suka ngan hasil kraf yg diorng buat...cik kema & cik rai moga bisnes uols makin sukses yer...so friends yg berminat jom la join giveaway ni..byk hadiah yg menarik tau...cute mute.. :) hurry up before November 11th..harap ader la rezeki cik ainaa kali ni...aminnn...

*psst..cik ainaa paste gmbr kat cni ehh cik kema & cik rai...friends yg berminat leh klik kat gmbr utk join..jom ler...

Monday, October 19, 2009

ADR's Treasures Giveaway...

Salam...
apa kabar kengkawan semua...Setelah lama tk update...lama sungguh dok diam2 kan..cik ainaa sgt lah bz..cehh..bz la sgt kan...lebih kurang mcm tu la...nk online pon tk nyempat...ari ni ada la masa utk goyang2 kaki ckit...jalan2 umah kengkawan la...ziarah...hheee..

Best part masa jln umah K.Dee...yes akak kita nk smbut birthday...on 21 Oct..HAPPY BIRTHDAY TO U...juga for her first blogovesary...congrate to u sis...dan sempena tu gak K.Dee bermurah hati buat giveaway...mmg menarik hadiahnyer...K.Dee mmg creative orgnya...pandai buat quilt...hopefully she can be my inspiration to do quilt also...so kengkawan leh terjah umah K.Dee yer lau nk join...wish my luck...

Monday, September 28, 2009

9 Syawal...

Salam...
ari ni mula keje daaa....setelah seminggu bercuti-cuti Malaysia...seronok jugak beraya di umah mertua...cuma rasa kurang tk dapat bersalaman ngan bonda & family tercinta di pagi raya...tkpe...sbr..mggu depan bonda nk dtg kl ni...dpt juga beraya bersama kan...kan ke masih syawal..lalala...so pada kwn2 semua selamat bekerja semula ok....

Friday, September 18, 2009

Kad Raya from K.Nannie...

Salam...

Kad raya ni ainaa dapat dr K.Nannie...yg terror buat smocking iteww....mekasih kak...semoga berbahagia & bergembira di hari raya bersama keluarga tercinta....


Monday, September 14, 2009

Lebaran Aidilfiltri...

Salam...Salam Aidilfitri dari ainaa & family...utk sanak saudara & sahabat handai...moga berbahagia di hari raya ni...


selamat pulang ke kampung halaman...syoknyer balik raya...berhati2 di jalan raya...aidilfitri kali ni ainaa sambut di terengganu...kampung hubby...tggu kepulangan kami yer ma, abah & semua sanak saudara...

Thursday, September 3, 2009

Doakan lah...

Salam...
Ainaa mohon kengkawan semua doakan lah utk hubby ainaa agar disembuhkan dari penyakit yg datang...semalam 2 September 2009 (waktu sahur) hubby ainaa admit coz of batuk berdarah...sekarang ni masih dalam pemeriksaan lanjut...kemungkinan dijangkiti kuman tibi...sedihnya rasa...

update 09/09/2009...
Alhamdulillah...jam 6:00 ptg semalam hubby ainaa dh leh discharge...namun dia disahkan tibi pulmonari (tibi paru-paru)...so bermula skrg hingga 6 bln seterusnya hubby ainaa perlu jalani rawatan intensif..mkn ubt regularly/daily....macam2 jenis...huhu...ainaa as penyelia kena makesure hubby ikut peraturan...semoga abg cepat sembuh...

Tuesday, September 1, 2009

Ramadhan Giveaway...

Salam...


kali ni ainaa nk join lg...Ramadhan Giveaway from Qatar lagi...special from Zureynee..seorang yg creative...cantik2 hasil buatan tangan olehnya...tote bag kat atas tu one of the present...so kengkawan nk details leh terjah blog K.Zu ok...i wish i can grab that bag...thanks for the opportunity K.Zu...

Merdeka Day...

Salam...
Harap masih belum terlewat utk ainaa wish to all Malaysian...SELAMAT HARI MERDEKA KE 52...
ainaa sambut merdeka kat kuantan...lalala...gi jln umah mak cik...tgk new born baby boy...syok gak jln2...
whatever pun sempena kemerdekaan ni semoga kita sama2 la menyanjung wira kita yg dulu mempertahankan tanahair dari dijajah....kita sama2 memelihara tanahair tercinta ni dari dijajah lagi...yalah zaman sekarang penjajahan lebih halus caranya...penjajahan pemikiran...harus direnungi....

Tuesday, August 25, 2009

Ramadhan Al-Mubarak...

Salam...
Sempena Ramadhan Al-Mubarak...yg mulia ini..cik ainaa pohon seribu kemaafan sekiranya ada...Salam Ramadhan dari cik ainaa utk semua...sama2 kita menghayati bulan yg penuh keberkatan ini...InsyaAllah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails