Tuesday, May 31, 2011

Crochet Headband

Salam...

kembali ber'crochet'...kali ni cik ainaa buat Headband with 3 Layer Flower....added button as the embelishment... headband ni saiz baby... ok layan....


regret cik ainaa takde model nak cuba headband ni...kalau ada model nanti cik ainaa update yer...

si Ain lak tak suka pakai headband sepit segala bagai...dia suka lepas bebas rambut...ngee...anak dara sorang...



Happy Sewing Friends...

Wednesday, May 25, 2011

RE Cushion Cover

Salam...

dah lama rasanya tak buat sulam riben ni....panas-panas ni...baru siap semalam...actually sulam ni dah siap last week lagi..tapi baru semalam jahit jadi cushion cover... :D macam tu la menjahit bila ada masa saja....



Close up...

RE Cushion Cover ni cik ainaa buat special untuk seorang kawan yang bakal melangsungkan perkahwinan hujung minggu ni...warna tema majlis adalah oren & hijau...ceria kan... so cik ainaa pilih warna bunga pun adalah ceria... hahaha....hopefully bakal pengantin suka yer... :)

Happy Sewing Friends....

Thursday, May 19, 2011

Isn't it nice??

Salam...

Bootie Bouquet
credit to click here

Yummm...for me its nice enough...drooling.....dream it to be mine.... :D

Tuesday, May 10, 2011

Crochet lagi...

Salam...

Hari ni cik ainaa nak update pasal crochet lagi..... :D terjatuh chinta la kat crochet... masa jalan-jalan umah kengkawan ternampak crochet cup cake Zila...adoyaiii cute sangat...terusss nak satuuuu... ngeee...cik ainaa try pattern yang Zila bagi tu...jadi ker nih...jadi la kot
ekk...pada pandangan mata cik ainaa la...kena practice lagi nih...


Crochet Cup Cake version cik ainaa... :D

selain cup cake tu cik ainaa ada juga buat place mat yang simple....tak besar sangat...boleh la nak alas teko ker...apa-apa lah... heheh...bila nak buat yang besar nih...huhu..berangan dulu la yer...

Granny Square Place Mat...

Circle Place Mat...

Happy Sewing Friends...

Monday, May 9, 2011

Doa buat Ibu...

Salam...

Ya Allah,
Ibu adalah seorang yang cantik, kuat, sabar dan saya amat menyayanginya...
Kau tingkatkanlah kehidupannya dengan rezeki yang berkat,
Kau rahmatilah setiap langkahnya dalam mencari rezeki keluarganya,
Kau bersihkanlah hatinya,
Kau kuatkanlah imannya,
Kau peliharakanlah dia dari fitnah,
Amin Ya Rabbilalamin....

SELAMAT HARI IBU....
buat MAK tersayang dan ibu-ibu sekelian...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails