Thursday, September 20, 2012

hi alls.....

Assalamualaikum....

lama rasa tak bercerita kat sini....banyak jer rasa nk cerita tapi macam tak terkeluar pulak....

aktiviti macam biasa sebenarnya....crochet tak dilupakan...ni ada cik ainaa snap ckit gambar wip crochet buat masa ni....plan tu nak buat something yang besar...tengok la mampu ke idok... kekeke...

kali ni combine 3 warna...cuma binding dia nanti nak guna color cream....bila la nak siap kan...hehe

Granny Squares....




 baru-baru ni gak cik ainaa buat kek marble ni....lama tak buat ...tekak terasa nak makan....menjadi ler jugak belang nya tu... yer ker idok....kekeke boleh la kan....nak makan sendiri jer pun....moist jugak....nyam....next time bila ada masa rajin leh la cuba kek lain lak....


fresh from oven....



ada lagi nk update ni....cik ainaa baru jer siap jahit manik ni...simple jer...tggu la nanti next entry... :D

till then...

Monday, August 27, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Assalamualaikum....

Selamat Hari Raya Aidilfitri ....maaf zahir & batin buat semua muslimin & muslimat...


Wednesday, July 18, 2012

GUESS WHAT TO GIVEAWAY!

Assalamualaikum....

Lama nya cik ainaa menyepi kan....cik ainaa ada jer...cuma ada sikit kekangan untuk luang masa menulis...walau macam mana pun cik ainaa tetap sempat jalan2 umah kawan2....cuma mungkin tak sempat tinggal jejak....apapun harapnya semua kawan2 sihat2 hendaknya yer....

Masa jalan2 umah kawan tadi ternampak ada giveaway...:D menarik...sebab cik ainaa suka gak mengait nih....mesti curi gak masa untuk mengait walau sekejap....

GUESS WHAT TO GIVEAWAY! yes...penganjur nya Kait Benang Kait (Cik Aiza) ....tokey benang kait ni....cantik2 benang kait kat sini.... 

ni hadiah yang ditawarkan....(copy paste yer Cik Aiza)...

1. Wallet/clutch
2. Clincher/Belt
3. Bangle/Bracelet


Note: The prizes maybe the same or will be slightly different from the picture.

Terms and conditions:

1. Warganegara Malaysia dan memiliki postal address di Malaysia.
2. Memiliki blog atau akaun Facebook.
3.  Pemilihan pemenang adalah berdasarkan kepada tekaan yang paling tepat. Jika tiada, jawapan yang hampir tepat akan dipilih sebagai pemenang.
4. Cabutan bertuah akan dilakukan jika tiada langsung jawapan yang tepat/hampir tepat.
5. Tarikh akhir penyertaan: 25hb Julai 2012. (Extended)

Guess what is this?

Cara-cara penyertaan:

a. Penyertaan melalui blog: 
1. Teka apakah hasil akhir for my current w.i.p. (rujuk gambar di atas).
2. Follow blog ini.
3. Buat satu entry mengenai post ini di blog anda dan link kembali kepada post ini.
4. Tinggalkan komen anda bersama tekaan dan link blog's post anda.

b. Penyertaan melalui Facebook: 
1. Teka apakah hasil akhir for my current w.i.p. (rujuk gambar di atas).
2. Simply like page ini.
3. Share link blog ini di Facebook anda. (Boleh tekan button Facebook di bawah)
4. Tinggalkan komen anda bersama tekaan dan nama Facebook anda. 



cik ainaa teka BEG JERUT ....kekeke...cantik kan warna pink fuschia tu...love it.

jom kita sama2 joint...seronok teka2 nih... :D lagi seronok lau dapat hadiah kat atas tu...hihi...

Thanks for the opprtunity cik Aiza...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails