Wednesday, March 30, 2011

WIP Crochet...

Bismillah...

sambil bekerja...sambil menjalani rutin-rutin harian...cik ainaa peruntukan sedikit masa untuk menjahit...sebagai satu cara bagi cik ainaa release tension or stress setelah seharian penat dengan kerja-kerja yang tak pernah habis....


fuhh....mukadimah...cik ainaa cuma nak update WIP Crochet cik ainaa buat masa ni...granny square...berkenan sangat dengan teknik ni....hopefully menjadi sesuatu yang berguna...bila dah siap nanti cik ainaa update lagi yer...

cik ainaa guna 2 warna saja...peach & grey....benang peach tu lembut jer...brand minkle..tokey kedai tu kata benang jenis ni dah tak keluar dah sekarang....rugi la kan...memang lembut benang ni.... :D

Happy Sewing Friends...

Tuesday, March 29, 2011

March: Summer Card Wallet

Assalamualaikum...

Hasil Jom Jahit cik ainaa untuk Mac adalah....
.
.
.
.
.
.

Summer Card Wallet ....








cik ainaa ikut salah satu tutorial yang tini bagi tu... credit to the designer...amik yang paling simple... since tak pernah buat cik ainaa cuba la yang simple dulu...nice la ... LOL ...cik ainaa guna cotton saja...ada juga interfacing....anyway cik ainaa happy sebab akhirnya dapat jugak buat something nice.... :D next time kita try guna heavy fabric lak...

Happy Sewing Friends....

Wednesday, March 9, 2011

Hairclip For SALE!!!

Assalamualaikum...

ari ni cik ainaa nk war-war kan ada Hairclip For SALE!!!....

sila jamu mata yer....


Quilled Flower Alligator Hairclip
RM3/each Only (Promotion Price)
Material: Alligator Hairclip 45mm, Grosgrain Ribbon, Quilled Flower


QF1 - Turqoise Blue
Sold

QF2 - Pink
Sold

QF3 - White
Sold

QF4 - Black

Tiny Crochet Flower Alligator Hairclip
RM5/pair Only (Promotion Price)
Material: Alligator Hairclip 45mm, Grosgrain Ribbon, Tiny Crochet Flower


CF1 - Blue Pink
Sold

CF2 - Orange Brown
Sold

CF3 - Green Yellow


Berminat...just email: ainaa31@yahoo.com
hurry up while stock last!

Monday, March 7, 2011

selangkah lagi....

Assalamualaikum...

selangkah lagi cik ainaa dlm bidang crochet...masih belajar taktih... :) mood adalah happy...bagi cik ainaa menjahit ni macam satu terapi minda...dapat release stress pon....bila tengok hasil jahitan kita tu...even its a simple one....

kali ni cik ainaa belajar crochet a kind of Amigurumi...cuma cik ainaa buat handphone case...jadi la kot yer...haha....



yang ni pula cik ainaa cuba belajar buat Granny Square....masih dalam eksperimen... :D dalam fikiran ni macam2 idea nak buat...kalau buat 2-3 warna untuk satu granny square lagi cantik kan...nanti cik ainaa cuba....


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails