Tuesday, February 22, 2011

February: Mama's Apron

Salam...

hari ni cik ainaa nk update untuk aktiviti Jom Jahit..siap juga...haha..bulan February cik ainaa buat Mama's Apron...actually dh lama teringin nak buat apron sendiri...asyik tertangguh jer...kebetulan pula Jom Jahit untuk bulan ni apron so apalagi bersemangat la sikit nak teruskan apa yang tertangguh tu... :D

Mama's Apron yang simple saja...cik ainaa guna cotton...teknik cantum...block...kat bawah tu cik ainaa buat kedut-kedut...dh macam skirt lak sekali tengok...hahah...

ni kat bahagian atas...cik ainaa jahit tampal felt untuk word mama tu...try jahit felt...jadi ker ni Tini...awak pandai jahit felt kat t-shirt... :D ...

so....ni lah mama sedang menggayakan apron yang baru siap.... hhehee..... suka la dh ada apron yang dijahit sendiri....waima simple mama sgt happy...moga mama rajin masak la lepas nih... hahaha..... :)

7 comments:

SewLove said...

cantik merah menyala..nurul suka tgk org jahit cantum2 ni..quilt kan, nurul ni malas sikit so bila la nak try quilt..so cuci mata tgk quilt org je hihi

hope rajin masak ye..

ainaa said...

hi SewLove...

thanks..:D cik ainaa pon br dok try jahit cantum nih...awak pon try la yer...chaiyokk...

hahah..harap2 pon rajin ler masak pasni...

SewLove said...

hihi, insyaallah klo mood rajin datang sy try jahit camtum2 nie..bile le tu ye?hehe

happy cooking ainaa..

mamarozie said...

tadaaaaaaaaaaaaa...............

ainaa said...

rozie..
haaaaaaaaaaaaaaa

MamaDaniel said...

cantik patchwork... :D

ainaa said...

Thanks MamaDaniel!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails