Wednesday, February 23, 2011

Anjung Kraf: Giveaway 2011

Salam...


cik ainaa join satu lagi GA...best...ni salah satu cara nk bagi support kat kawan-kawan kan...hiks...wink wink....wish my luck!

GA kali ni dari Anjung Kraf: Giveaway 2011....cara nak join amat senang cuma leave comment kat blog tuan rumah jer...tuan rumah yang kreatif tau...bagi cik ainaa orangnya ada talent dlm bidang menjahit ni...paling cik ainaa suka hasil crochet nyer....cik ainaa sampai terdorong nak belajar crochet nih... :D

so kawan-kawan join la yer....click je link kat atas tu...due end of this month...

Tuesday, February 22, 2011

February: Mama's Apron

Salam...

hari ni cik ainaa nk update untuk aktiviti Jom Jahit..siap juga...haha..bulan February cik ainaa buat Mama's Apron...actually dh lama teringin nak buat apron sendiri...asyik tertangguh jer...kebetulan pula Jom Jahit untuk bulan ni apron so apalagi bersemangat la sikit nak teruskan apa yang tertangguh tu... :D

Mama's Apron yang simple saja...cik ainaa guna cotton...teknik cantum...block...kat bawah tu cik ainaa buat kedut-kedut...dh macam skirt lak sekali tengok...hahah...

ni kat bahagian atas...cik ainaa jahit tampal felt untuk word mama tu...try jahit felt...jadi ker ni Tini...awak pandai jahit felt kat t-shirt... :D ...

so....ni lah mama sedang menggayakan apron yang baru siap.... hhehee..... suka la dh ada apron yang dijahit sendiri....waima simple mama sgt happy...moga mama rajin masak la lepas nih... hahaha..... :)

Monday, February 21, 2011

pleasant surprise....

Salam...

Semoga semua sihat-sihat hendaknya...jumaat lepas saya terima parcel...kat ofis masa tu...happy sgt...hadiah giveaway dari Mina dh sampai...thank you so much Mina...i'm love it! ... :D

update from previous entry


Thursday, February 10, 2011

Crochet...

Salam...

ari ni cuaca sgt baik kat cni....mood cik ainaa pon baik...lalala...syukur...baru2 ni cik ainaa belajar crochet ngan adik cik ainaa...huhu...org lain dh terer...kt br nk blajar...tu lah org kata tk kenal maka tk cinta...bila cik ainaa dh cuba buat rasa mcm seronok jer...tambah lak crochet tu menjadi...(jadi ker)...hahaa....for me jadi la...saya kan budak br blajar...

ni lah hasilnya...

next time leh cuba buat lagi kan....hopefully jadi la sesuatu yang menarik... i likee... :D

Monday, February 7, 2011

January: Aqua Tea Cozy

Salam...

post kali ni special untuk aktiviti JOM JAHIT oleh TiniHani...haha..cik ainaa suka nk join...
Aqua Tea Cozy ni utk bulan januari...cik ainaa lmbt la upload...tp Tini kata it's ok...hehe...ada gak kan..so tea cozy ni cik ainaa jahit guna heavy fabric kat luar...lining guna jacquard biasa jer...added with button as the embellishment...suka tau bila dh siap...for me its simple but nice..lol... :D



nantikan produk seterusnya....hahah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails